Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ " ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"


Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Tμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Θεσσαλονίκη: Ιστορία και Πολιτισμός» που έχει σκοπό να φωτίσει γνωστές και άγνωστες πτυχές της Τοπικής Ιστορίας της Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους (ρωμαϊκή, βυζαντινή, οθωμανική), να αναδείξει τη διαχρονική – διαπολιτισμική χρήση ορισμένων μνημείων της πόλης και να συμβάλλει στη διάδοση της πολιτιστικής της κληρονομιάς συνδέοντας ανατολή και δύση.
Στο εκπαιδευτικό πολιτιστικό πρόγραμμα, Ιστορικοί και άλλοι Ειδικοί Επιστήμονες θα κάνουν μαθήματα και ξεναγήσεις στα Ιστορικά μνημεία της πόλης. 
Απευθύνεται:
α) σε κάθε ενήλικο πολίτη της Θεσσαλονίκης που θέλει να γνωρίσει τα ρωμαϊκά, βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία και γενικά την τοπική ιστορία μας στα πλαίσια της Δια Βίου Μάθησης και 
β) σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εξοικειωθούν με το σχεδιασμό σχετικών βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και να γίνουν πολλαπλασιαστές της ιστορικότητας της πόλης μας μέσα από το εκπαιδευτικό τους έργο στους μαθητές του.
Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι δέκα (10) εβδομάδες και θα πραγματοποιηθούν δύο (2) κύκλοι μαθημάτων για το σχολικό έτος 2013-2014 από δύο (2) τμήματα στον κάθε κύκλο ( ένα τμήμα για εκπαιδευτικούς και ένα για τους υπόλοιπους ενήλικους πολίτες ).
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται δύο (2) φορές την εβδομάδα :
Κάθε Τετάρτη  απόγευμα τα  θεωρητικά Μαθήματα σε σχολείο του Δήμου Θεσσαλονίκης και κάθε Σάββατο πρωϊ οι επισκέψεις – ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.
Η παρακολούθηση θα είναι υποχρεωτική και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τη συμπλήρωση των τμημάτων (15 σπουδαστών σε κάθε τμήμα).
Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 04/10/2013 στο e-mail: a.chasidou@thessaloniki.gr
Πληροφορές: Αν. Χασίδου, τηλ: 2310841109
Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου